Leadgeneratie, contentmarketing en ROI bij B2B-marketing

Marqit is sinds 2003 uitgegroeid tot de internationaal geörienteerde partner voor het genereren van kwalitatief hoogstaande leads.

HIGHLIGHTS

In den beginne…

In juli 2002 werd Independent Tool opgericht door Eelco Veltenaar, Bart Kollau en Jordi van Herk als onafhankelijk platform voor helpdesktools. Independent Tool startte op de 3e verdieping van een kantoor in de Wijnhaven in Rotterdam. In de volgende jaren werd de focus van Independenttool verbreed tot dé portal op het gebied van tools rondom IT Service Management, System management, Asset management en Desktop management. In 2005 werden daarnaast ook platformen op het gebied van Mobility (WishuMobile) en Outsourcing (SourcingCenter) gelanceerd. De overkoepelende naam werd vanaf eind 2004 Want2Manage.

Marqit Nederland

In april 2006 zijn alle merknamen onder de vlag van Want2Manage opgegaan in de nieuwe naam Marqit. Dit is meteen het moment geweest waarop meerdere nieuwe platformen werden gelanceerd op het gebied van IT. Security en Storage werden naast de bestaande Tooling / IT Beheer, Mobility en Outsourcing de pijlers onder Marqit. In de loop der jaren zijn hier steeds meer deelgebieden aan toegevoegd: Business Software (2009), Networking (2010), Cloud Computing (2011) en Virtualisatie (2011). 

Tooling Event

In oktober 2003 werd in samenwerking met Sdu uitgevers (IT Beheer Magazine) het eerste Tooling Event georganiseerd in Nieuwegein. Inmiddels is het Tooling Event - dat jaarlijks in november in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden - uitgegroeid tot hét event op het gebied van IT beheer in de Benelux. In maart 2012 is het eerste Belgische Tooling Event georganiseerd met onze partner VNU Exhibitions, die per 2011 de rol van Sdu uitgevers heeft overgenomen.

Partnernetwerk

Om een brede doelgroep te kunnen bedienen, heeft Marqit een uitgebreid netwerk van partners. Deze partners hebben een "white-labelled" platform van de library van Marqit. Dit houdt in dat Marqit voor leveranciers hét centrale aanspreekpunt is om via meerdere mediapartijen een gerichte campagne op een grote doelgroep te kunnen inzetten. Partners in ons netwerk zijn Sdu (Automatisering Gids), Emerce, MT MediaGroep (MT / Sprout / TechBusiness), Reed Business (Controllers Magazine), StepStone en VNU Exhibitions (Infosecurity / Storage Expo). 

Internationale focus

Sinds 2006 is Marqit ook operationeel in de ICT markt in België. Daarnaast is Marqit onderdeel van het salesnetwerk van TechTarget, een grote IT mediaspeler in de Verenigde Staten. In dit netwerk zitten verder onder meer Vogel IT (Duitsland), LeMagIT (Frankrijk) en Il Ore 24 (Italië).